Een moment culinair genieten? Neem dan plaats bij The Dunes Restaurant voor een gastronomisch 3-, 4- of 5-gangendiner van de chef inclusief amuse. Proef de zalige creaties en laat jezelf in de watten leggen. Dit prachtige restaurant ligt midden in de Simliduin, met uitzicht op nog meer duinen. Zo geniet je van het zalige eten én het prachtige landschap. Smul van verrukkelijke vlees- en visgerechten of verrassende vegetarische opties; er is voor ieder wat wils. Alvast smakelijk eten!
3-gangendiner (dinsdagavond)
Vooraf
- Amuse
mini-burger met gerookte zalm en een soesje met ganzenlever
Voorgerecht
- Salade Niçoise
met rijst, boontjes, zachtgekookt eitje, zoete maïs, Bonito-tonijn, olijfjes en ansjovisfilets
of
- Slaatje uit de Landes
met gerookte eendenborst, ganzenlever, chutney van vijgen en pijnboompitten
of
- Plattelandssalade (v)
met crumble van geitenkaas en honing
Hoofdgerecht
- Stoofpotje van lotte
met zeeduivel, prei, bospaddenstoelen, pasta en wittewijnsaus met tomaat, bieslook en grijze Noordzeegarnalen, puree van polderpatatjes, hoeveboter, zure room en bieslook
of
- Hammetje
licht gerookt met een graanmosterdsausje, gebraiseerd Brussels loof, wortelen, puree van pompoen met gember en aardappelkroketjes
of
- Huisbereide omelet (v)
met hoeve-eitjes, bospaddenstoelen en puree van polderaardappeltjes
Nagerecht
- Soesjes
gevuld met vanilleroom, overgoten met Callebaut-chocoladesaus, slagroom en geschaafde amandelen
3-gangendiner (woensdagavond)
Vooraf
- Amuse
nieuwe vangst van maatjesharing, groene boontjes en salsa van tomaat
Voorgerecht
- Gerookte Zwarte Woudham
met verfrissende meloen, nootjes, rucola en walnotenolie
of
- Greek style fetasalade
met kraakverse groentjes, olijfjes en mediterraanse rijst
of
- Tomaat-mozzarella (v)
op z'n Italiaans, met pesto en veel olijfjes
Hoofdgerecht
- Visbrochette
met lotte, sint-Jakobsvruchten, scampi, zalm, kabeljauw en tongrolletjes, geserveerd met gegrilde groentjes, dijonaisesaus en gebakken rijst
of
- Vleesbrochette
superbrochette met kalfsvlees, rundsvlees, gevogelte, witte pens, Iberisch varken en buikspek, geserveerd met Provençaalse saus of peperroomsaus en saladebar à volonté
of
- Gebakken rijst (v)
met krokante gegrilde groentjes en saladebar à volonté
Nagerecht
- Nuts about you
krokant gekaramelliseerd bladerdeeg met melkchocolade, appelcompote en geroosterde hazelnoten
3-gangendiner (donderdagavond)
Vooraf
- Amuse
zomerse verkoeling van Andalusische gazpacho en een zuiderse focaccia
Voorgerecht
- Huisbereid garnaalkroketje
met zomers slaatje, grijze garnalen en tartaarsausje
of
- Kroketjes van Mechelse koekoek
met kolenslaatje en cocktailsausje
of
- Kroketje van fetakaas (v)
met slaatje en cocktailsausje
Hoofdgerecht
- Mosselen à volonté
Nieuwpoortse hangcultuur van de zeeboerderij voor de Nieuwpoortse kust, geserveerd met handgesneden verse frietjes, mayonaise en mosselsausje
of
- Traaggegaarde spareribs
met sesam, sojasausje, chilipeper, uiencrumble, saladebuffet à volonté, kruidenboter en barbecuesaus, geserveerd met handgesneden verse frietjes en mayonaise
of
- Saladebar à volonté (v)
met handgesneden verse frietjes en mayonaise
Nagerecht
- Tiramisu boudoir
romige mascarpone op een bedje van lange vingers, Amaretto en cacao
4-gangendiner (vrijdagavond)
Vooraf
Voorgerecht
- Buffet van traditionele, nationale en internationale charcuterie en kazen
met antipasti
Tussengerecht
- Scampi's en/of Black Tiger-gamba's à volonté
met een saus van kreeft en rode kerrie
Hoofdgerecht
- Côte à l'os
blue, saignant of à point, à volonté
of
- Ibérico
traaggegaard buikspek, licht pikant gekruid
of
- Spareribs
traaggegaard, gemarineerd, à volonté
of
- Saladebar (v)
met verschillende samengestelde salades, pasta- en rijstcombinaties en verschillende koude sausjes
Nagerecht
- Fris gevulde citroen
met sorbet
5-gangendiner (zaterdagavond)
Vooraf
- Amuse
tataki van tonijn, heerlijk fris met zongedroogde tomaatjes
Voorgerecht
- Bisque van garnalen en langoustines
met krokante toast met rouille en aioli en grijze Noordzeegarnalen
Tussengerecht I
- Sint-Jakobsvruchten
gegratineerde sint-Jakobsvruchten in eigen schelp, met wittewijn- en bechamelsaus
Tussengerecht II
- Verfrissend tussengerecht van de chef
laat je verrassen
Hoofdgerecht
- Tarbot
met blankebotersaus, zomergroentjes, bieslook en kasteelaardappelen
of
- Kalfsfilet
met bearnaisesaus, aangekleurde zomergroentjes, bloemkoolpuree en gebakken aardappeltjes
of
- Gebakken aardappeltjes (v)
zalige zomergroentjes
Nagerecht
- Ruby love
frambozenbiscuit, vanillemacaron, frambozengelei, vanilleroom en crumble van rode vruchten