Kom heerlijk genieten van een 3- of 4-gangendiner met vrije keuze van de kaart bij Gouds Glas. Goudser wordt het niet, want op de kaart vind je diverse Goudse klassiekers die het proberen absoluut waard zijn. Het moderne restaurant biedt alle ingrediënten voor een geslaagd avondje uit. Wil je extra uitpakken? Breid het diner dan uit met een extra tussengang en geniet 4 gangen lang van de lekkerste gerechten. Eet smakelijk!
3- of 4-gangendiner à la carte
Voorgerecht
- Crostini steak tartaar
met paddenstoelen, pijnboompitten en jalapeño-mayonaise - Carpaccio
met truffelmayonaise, pijnboompitten, sjalotten, kappertjes, Parmezaanse kaas en rucola - Thaise viskoekjes
gemaakt van zalm, aardappel, lente-uitjes en koriander met chilisaus en Aziatische salade - Sashimi
dungesneden plakjes zalm en tonijn, wasabi, furikake en wasabimayonaise - Ceviche
zeebaars, zalm, limoensap, mango, gember, granaatappel en kruidenolie - Aubergine & mozzarellatoren
gepaneerde aubergine, buffelmozzarella, tomaat, parmezaanse kaasfondue en balsamico parels - Riso venere
zwarte rijst op erwtenpuree, saffraancrème en gebakken aubergine - Pulled pork en chorizoraviolo
Tussengerecht
- Kaassoep Gouds Glas
met gepofte wilde rijst en knoflook - Seizoenssoep
gemaakt van seizoensgroenten met boerenbrood en boter
Hoofdgerecht
- Cheeseburger
met kaas, chimichurri, sla, tomaat, rode ui, guacamole, friet en mayonaise - Entrecote
met seizoensgroenten, aardappelgratin en saus naar keuze romige pepersaus, jus de veau of knoflookboter - Mixed grill Gouds Glas (per 2 personen)
wisselende mix van gegrilde vleesgerechten - Zalm
op eikenhout gegaard met aardappelpuree, chorizo en doperwten - Tournedos (+ €3)
met seizoensgroenten, aardappelgratin en saus naar keuze romige pepersaus, jus de veau of knoflookboter - Chateaubriand (+ €5)
500 gram ossenhaas met portobello, geroosterde sjalot, gekonfijte cherrytomaten, seizoensgroenten, rodewijnsaus, friet en mayonaise
Pangerechten:
- Wienerschnitzel
met broodkruimel-gepaneerde kalfsschnitzel, aardappelsalade, peterselie en citroen - Pappardelle pasta
ossenhaaspuntjes, paddenstoelen, romige mosterdsaus en parmezaanse kaas - Rundersteak
met eetbare bloemen en citroencrème - Thaise viscurry
zeebaars, garnalen, inktvis, kokosmelk, basilicum, lente-ui en jasmijnrijst - Eend & wafel
gekonfijte eendenbout, een wafel met koriander, gember, parmezaanse kaas, gefrituurde bosui, oesterzwam en mosterdjus - Katsu curry
met tofu, komkommer, wortel en rijst
Maaltijdsalades:
- Watermeloen met gesauteerde halloumi
geroosterde bieten, bietbladeren, rucola, frambozenvinaigrette en geroosterde cashewnoten - Burrata parmasalade
verse burrata met parmaham, basilicum en balsamicodressing
Nagerecht
- Tiramisu
lange vinggers, espresso, mascarpone, cacao en Amaretto - Crème brûlée
huisgemaakt van bourbon vanille - Ice cream sundae
wisselende ijssmaken, cake chunks en slagroom - Sorbet Gouds Glas
sorbetijs met vers fruit - Plantbased dessert
duo van veganistische gerechten - Kaasplank (+ €3)
met Goudse en internationale kazen en vruchtenchutney